CEICS, Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud Coordinado per URV · Universitat Rovira i VirgiliCEICS Nobel Campus - Chemistry for life

 • Sidney Altman

  Sidney Altman

  Nobel in 1989 for their discovery of catalytic properties of RNA

  View profile

 • Ryoji Noyori

  Ryoji Noyori

  Nobel in 2001 for their work on chirally catalysed hydrogenation reactions

  View profile

 • K. Barry Sharpless

  K. Barry Sharpless

  Nobel in 2001 for his work on chirally catalysed oxidation reactions

  View profile

 • Aaron Ciechanover

  Aaron Ciechanover

  Nobel in 2004 for the discovery of ubiquitin-mediated protein degradation

  View profile

 • Richard R. Schrock

  Richard R. Schrock

  Nobel in 2005 for the development of the metathesis method in organic synthesis

  View profile

 • Ada E. Yonath

  Ada E. Yonath

  Nobel in 2009 for studies of the structure and function of the ribosome

  View profile

El Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud organitza, de l’1 al 4 de juliol al Centre de Convencions de PortAventura, el «Southern Catalonia Nobel Campus», una trobada que reunirà sis premis Nobel de química, científics d'alt nivell i líders d’R+D+I d’empreses de l’àmbit de la química.

Sota el lema «Chemistry for life», el Nobel Campus té l’objectiu de generar una interacció intensiva entre els premis Nobel i els joves investigadors que hi participaran, en un entorn que permetrà el diàleg i l’intercanvi formal i informal d’experiències i coneixements.

S’han seleccionat 100 joves investigadors (estudiants de màster, doctorat i postdoctorat) del CEICS, d’universitats, d’instituts i de centres de recerca de Catalunya, d’Espanya i de la resta d’Europa. Aquests joves que participaran en aquesta experiència única són investigadors amb un expedient acadèmic excel·lent i ara tindran l’oportunitat de conviure amb sis premis Nobel de química.

Alguns d’aquests joves podran defensar el seu treball de recerca davant dels Nobel i rebre el feedback sobre el projecte en què estan treballant. Els sis premiats amb el màxim reconeixement científic mundial són Sidney Altman, Ryoji Noyori, Karl Barry Sharpless, Aaron Ciechanover, Richard R. Schrock i Ada E. Yonath.

La inauguració del Nobel Campus la farà un altre premi Nobel, en aquest cas d’Economia. Es tracta de Finn E. Kydland, economista i professor universitari noruec guardonat amb el premi Nobel l'any 2004. Kydlland és expert en la teoria econòmica i l'economia política i ha desenvolupat les seves àrees principals de recerca al voltant dels cicles econòmics, la política monetària i fiscal i l'economia laboral.

Es tracta d’una trobada científica d'alt nivell que reunirà sis premis Nobel de química, destacats científics i joves investigadors, en un entorn que facilita l’intercanvi d’experiències i de coneixements.

Però no tan sols els investigadors seleccionats podran viure i veure de prop l’esdeveniment. Algunes de les activitats científiques de la trobada són obertes, com ara les conferències dels premis Nobel i dels líders de les principals empreses químiques. També les taules rodones sobre energia i sostenibilitat, sobre salut i sobre les noves tendències en la innovació empresarial, en què també prendran part científics de relleu internacional. Per participar en aquestes activitats obertes, cal registrar-s'hi.

Química i Energia és una de les cinc àrees d’especialització del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud

Contacta amb nosaltres al telèfon +34 977 29 70 11 o al següent correu electrònic info(ELIMINAR)@ceics.eu
Telèfon +34 977 29 70 11
C. de l'Escorxador, s/n
43003 Tarragona


Ministerio de Educación Distingit com a Campus d’Excel·lència Internacional pel Ministeri d’Educació

Web financiat per la Convocatòria CEI 2009. Ministerio de Educación. Gobierno de España